Trendyol satıcı paneli giriş için yapılması gerekenler nelerdir? Trendyol, Türkiye’deki en büyük e-ticaret platformudur. Bu platformda hem alışveriş hem de satış yapabilirsiniz. Satış yapmak için yapmanız gerekenler nelerdir? Trendyol satıcı paneli giriş nasıl yapılır? Trendyol satıcı paneli giriş kısmında karşılaşılan sorun için ne yapılmalıdır? Trendyol’da hangi alışverişler yapılabilir? Trendyol’da nasıl partner olunur? Trendyol’un kurucusu kimdir?
1 - Trendyol Satıcı Paneli Giriş
Trendyol Satıcı paneli Giriş[/caption] Trendyol satıcı paneli giriş için 2 farklı seçenek vardır. Bunlar e-posta ve telefon numarası ile yapabileceğiniz girişlerdir. Trendyol satıcı paneli giriş kısmında yaşayabileceğiniz bazı teknik sorunlar için de çözümleri ayrıntılı bir şekilde bu yazıda mevcuttur. Uygulamanız gereken adımlar sırasıyla şunlardır:
1 – Trendyol Satıcı Paneli İndir
Trendyol satıcı paneli giriş işleminden önce Trendyol için mobil cihazınızdan indirme işlemini yapacaksanız, telefonunuzun indirme yapma uygulaması hangisi ise ondan Trendyol uygulamasını indirin. PC için indirecekseniz, internet sitelerinden Trendyol uygulamasını kolaylıkla indirebilirsiniz. İndirdikten sonra hesabınız yoksa önce kaydolmanız gerekecektir. Hesabınız varsa e-posta ya da telefon numaranızı şifreniz ile birlikte yazarak giriş yapabilirsiniz.
2 – Trendyol Satıcı Paneli Giriş - Trendyol.com Giriş
Trendyol satıcı paneli giriş kısmından önce Trendyol’un mobil uygulamasından müşteri olacaksanız uygulamanız gereken adımlar şunlardır:
- Müşteri paneli mobil girişini yapın
- Sağ üstteki üyelik simgesine tıklayın
- Giriş yap ve üye ol kısmında üye ol seçeneğine tıklayın
- E-Posta kısmına aktif olarak kullandığınız e-posta veya e-mail adresinizi yazın
- Şifre kısmına belirlediğiniz güçlü bir şifreyi yazın
- Şartları kabul ettikten sonra üye ol kısmına tıklayın
Trendyol satıcı paneli giriş kısmından önce Trendyol’un PC girişi için uygulamanız gereken adımlar şunlardır:
- Sağ üstte yer alan giriş yap kısmına geldiğinizde çıkan üye ol seçeneğine tıklayın
- E-Posta kısmına aktif olarak kullandığınız e-posta veya e-mail adresinizi yazın
- Şifre kısmına belirlediğiniz güçlü bir şifreyi yazın
- Şartları kabul ettikten sonra üye ol kısmına tıklayın
Trendyol satıcı paneli giriş için uygulamanız gereken adımlar şunlardır:
- E-posta ile giriş için e-posta ve şifrenizi yazarak panel girişi yapabilirsiniz
- Telefon numarası ile giriş için numaranızı ve şifrenizi yazarak giriş yapabilirsiniz
“Giriş Yap” butonu yüklenmiyorsa, bilgisayarınızdaki “Proxy” ayarlarına bakıp google.com engelli mi diye kontrol edin. Tarayıcınızdaki “Extensionlar” kısmından google.com engelli mi diye kontrol edin. İnternet hızınızı kontrol edin. İnternetiniz yavaş ise, Google güvenliği için çalışan yapı geç yüklenmiş olabilir. Trendyol satıcı paneli giriş kısmında, satıcı paneline giriş yaparken “Anlık bir problem oluştu” yazısı çıkıyorsa, müşteri hizmetlerini arayın. Sorun yaşadığınız ekranda sağ tık yaparak incele kısmına tıklayın. Açılan pencereden “Console” ve “Network” kısımlarının ekran görüntüsünü alın. Aldığınız ekran görüntüsünü müşteri hizmetlerine iletin. Trendyol’da partnerliğiniz yoksa bunlardan önce partner başvurusu yapmanız gerekir.
2 - Partner Trendyol Başvurusu Nasıl Yapılır?
Trendyol üzerinden mağaza açmak için bir şirketin sahibi olmanız gerekir. Başvuru yapmak için partner.trendyol.com adresinden “Şimdi Trendyol’da Satıcı Ol” seçeneğine tıklayın. Açılan formda doldurmanız gereken bilgiler sırasıyla şunlardır:
- Ad
- Soyad
- Cep Telefonu
- E-Posta
- Ürün Kategorisi
- Şirket Türü
- TCKN/VKN
- İl
- İlçe
Bilgileri doldurduktan sonra “Devam Et” seçeneğine tıklayın. Sonrasında karşınıza firma bilgilerinizi ve iletişim bilgilerinizi yazmanız gereken bir form daha çıkacak. Onu da doldurduktan sonra koşulları kabul edin ve başvuruyu tamamlayın. Başvurunuz Trendyol tarafından onaylandıktan sonra size bir mail gönderilecektir. Trendyol satıcı paneli giriş için bilgilendirmeye oradan da ulaşabilirsiniz. Trendyol satıcı panel mobil uygulaması için de benzer adımları uygulamalısınız. Trendyol satıcı paneli giriş kısmından panele giriş yaptıktan sonra sizden istenen birkaç bilgiyi doldurup, istenen belgeleri yüklemeniz gerekir. Belgeleriniz eksiksiz ve doğru ise onaylanır ve başvurunuz tamamlanmış olur. Yine aynı şekilde merak edilen bir benzer platform olan Hepsiburada satıcı paneli ve Hepsiburada satıcı girişi nasıl yapılır? sorularının yanıtları da Trendyol satıcı paneli giriş nasıl yapılır? Sorusu kadar basittir.
3 - Trendyol’da Yapılabilecekler Nelerdir?
Dünya’daki sayılı e-ticaret şirketlerinden biri haline gelen Trendyol’da hangi alışverişleri yapabilirsiniz? Öncelikle Trendyol’da her türlü kıyafet, takı, makyaj malzemesi, mobilya, ev eşyası, kırtasiye ürünleri, kitap ve teknolojik aletler gibi alışverişlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Mağaza mağaza gezmek yerine birçok farklı satıcıdan fiyatları alırken, kullanıcı yorumlarını da okuyarak fikir edinebilirsiniz.
Alışverişleriniz Trendyol express kargo ile tarafınıza ulaştırılır. Trendyol’un Dolap kısmında 2. el kıyafet ve eşyalarınızı satarken, sizin gibi olan satıcılardan 2.el alışverişi de yapabilirsiniz. Ayrıca karnınız acıktığında yemek siparişi verebileceğiniz birçok lokanta var. Trendyol, yemek siparişleriniz için indirim kuponları göndermeyi de ihmal etmiyor. Market alışverişlerinizi de evinizden çıkmadan çok kolay bir şekilde Trendyol’dan yaparak kapınıza gelmesini sağlayabilirsiniz.
Trendyol alışverişlerinizde bir sıkıntı yaşarsanız, iletişime geçebileceğiniz Trendyol canlı destek müşteri hizmetleri ile mesajlaşmayla konuşmanız dahi mümkün. Sizin tarafınızdan sorulan sorular mobil uygulama kullananlar için bile mağazalar tarafından cevaplanır. Trendyol’un yaptığı çekilişlere de katılabilirsiniz. Telefonunuza paket dahi yükleyebilirsiniz. Fenomen ve mağazaları takip edebilirsiniz.
Bazı mağazalar kendilerini takip ettiğinizde, daha uygun fiyatlı bir alışveriş için size kupon verir. Kendiniz de mağaza sahibi olup Trendyol satıcı paneli giriş kısmından giriş yaparak satışlara başlayabilirsiniz.
4 - Trendyol Pazaryeri Nedir?
Trendyol Pazaryeri nedir? sorusu da sıkça karşılaşılan sorulardan birisidir. Trendyol’a başvuru yaparak açtığınız mağazaya Trendyol satıcı paneli giriş kısmından giriş yaptıktan sonra ürünlerinizi satabileceğiniz yerin adıdır. Trendyol’ da mağaza açma ve Trendyol satıcı paneli giriş kısmı yukarıda anlatıldığı gibi birkaç işlem gerektirir. Müşteri memnuniyeti ve mağaza yönetimi Trendyol için çok önemlidir. Trendyol mağaza sahibiyseniz müşteri soruları mobil ve PC uygulaması tarafından size yöneltilecektir. Bunları cevaplamaya özen göstermeniz gerekir. Daha fazla bilgi almak için satıcı bilgi merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
5 - Trendyol’un Kurucusu Kimdir?
Trendyol şirketinin kurucusu, Demet Mutlu’dur. Şirketi 2010 yılında moda üzerine kurdu. Her geçen gün sunduğu hizmetleri arttıran Demet Mutlu, Trendyol’u alışveriş için vazgeçilmez bir platform haline getirmeyi başardı. Birçok yatırımcının da katkısı oldu. Peki, Demet Mutlu kimdir? Demet Mutlu, Ağustos 1981 tarihinde New York’da doğdu. Liseyi İtalya’da okudu. New York Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünü birincilikle bitirdi. Sonrasında Harvard’da Master Of Business Administration’a katıldı. Kendi işini kurmak isteyince eğitiminin ikinci yılında Harvard’ı bıraktı. 300 bin dolar sermaye ile Trendyol’u kurdu. Şirketin değeri 16 ayda 150 milyon dolara çıktı.
6 - Partner Trendyol Com Nedir?
Partner Trendyol com ürünlerinizi internetten satabileceğiniz en büyük platformlardan biri olan Trendyol’un mağaza sahipleri için kurduğu bir satış sistemidir.
Partner Trendyol Com Başvurusu Nasıl Yapılır?
Partner Trendyol com başvurusu için şu adımları uygulayınız;
- Tarayıcınızdan Trendyol internet sitesine giriniz.
- Sayfa açıldığında “Şimdi Trendyol’da Satıcı Ol “ butonunu tıklayınız.
- Böylece başvuru süreciniz başlamış olacak gereken bilgileri doldurarak ilerleyiniz.
Ancak bu başvurudan önce şirket sahibi olmanız gerektiğini lütfen unutmayınız. Şirketiniz olmadan mağaza açma işleminiz gerçekleştirilemez. Peki, bu süreçte sizden hangi bilgilerin isteneceğini biliyor musunuz? Tabloyu inceleyerek bu bilgilerin hangileri olduğuna ulaşabilirsiniz.
Partner Trendyol Com Başvurusu İçin İstenen Bilgiler | |
Ad- Soyad | Satılacak Ürün Kategori Bilgisi |
Cep Telefonu Numarası | Şirket Türü Bilgisi |
E-Posta Adresi | Tckn/Vkn |
İl | İlçe |
Gereken bilgileri doldurduktan sonra Devam Et butonunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada sizden firma bilgileriniz ve iletişim bilgileriniz istenecektir. Bilgilerinizi doldurduktan sonra kişisel verilerin korunması koşullarını kabul etmeniz gerekecektir. Bu kutucuğu işaretledikten sonra partner trendyol com başvurunuzu tamamlamış olacaksınız. Bu aşamalardan sonra başvurunuz Trendyol tarafından incelenecek ve tarafınıza bir bilgilendirme maili gelecektir. Bu mailden sonra Trendyol satıcı paneli girişi yapmanız ve bazı belgeler yüklemeniz gerekecektir. Eğer şirketiniz bir şahıs şirketi ise,
- Trendyol satıcı üyelik sözleşmesi
- Vergi levhası
- İmza beyannamesi yüklemelisiniz.
Eğer şirketiniz limited veya ananim şirketi ise,
- Trendyol satıcı üyelik sözleşmesi
- Vergi hevhası
- İmza sirküleri
- Ticari sicil gazetesi
- Faaliyet belgesi yüklemeniz gerekmektedir.
Bu yüklemeleri yaptıktan sonra belgeleriniz doğru ve eksiksiz ise Trendyol tarafından onaylama işlemi gerçekleşecektir. Böylece siz de Trendyol pazaryeri üzerinden ürünlerinizi satmaya başlayabilirsiniz. Eğer birden fazla internet sitesinde satış yapmak isterseniz Hepsiburada satıcı paneli üyeliği veya N11 pro üyeliği gibi üyelikler düşünebilirsiniz. Üyelikler hakkında daha fazla bilgi için,
- Partner trendyol com
- Hepsipartner
- N11 pro adreslerini inceleyebilirsiniz.
Trendyol Komisyon Oranları Ne Kadardır?
Partner trendyol com komisyon oranları sektöre göre değişmektedir. Ortalama bir değer vermek gerekirse %5 ile %30 arasında denilebilir. Bu oranların sektöre net miktarını sözleşmeden görebilirsiniz. Buna göre e-ticaret bütçenizi ayarlayabilirsiniz. Trendyol yemek veya hızlı market mağazanızı açtınız ve komisyon oranları sizi biraz düşündürdü. Bu durumda size ilk destek Trendyol’dan. Açılışa özel bir avantajınız elbette var. Trendyol mağaza başvurunuzdan sonraki 7 gün içinde satışa başlarsanız %40, 8-15 gün arasında satışa başlarsanız %30 komisyon indirim sizi bekliyor.
7 - Trendyol Partner Sistemi
Trendyol partner programı nedir? Ürünlerini Türkiye'nin en büyük e-ticaret pazaryeri Trendyol'da satmak isteyen girişimcilerin; Trendyol partner sistemi programına katılmaları gerekmektedir. Bu sisteme üye olanlar, Trendyol'da bir mağaza kurma, ürünler yükleme ve satma yetkisine sahiptir.
Trendol Partner Sistemine Nasıl Dahil Olunur?
Trendyol partner sistemine dahil olabilmek için Trendyol partner başvuru aşamalarını doğru bir şekilde gerçekleştirmek gerekir. Aşağıdaki maddeler dikkatlice uygulanmalıdır:
- Trendyol İş Ortağı hesabınızı oluşturun.
- Satıcı panelinde şirket bilgilerinizi girin.
- Trendyol İş Ortağı sözleşmesini onaylayın.
Bu koşullar yerine getirildiği taktirde Trendyol partner giriş sistemini kullanarak çalışmak mümkün olacaktır. Peki, söz konusu şirket kurma maliyeti ne kadardır?
8 - Trendyol İçin Şirket Kurma Maliyeti Ne Kadar?
Limited şirket kurmak için asgari 10.000 TL sermaye ve 1 ortak gerekmektedir. Anonim şirket kurmak için minimum 50.000 TL sermaye gerekmektedir. Trendyol'da satışa başlamak için ilk kez şirket kuruyorsanız şahıs şirketi veya limited şirket sizin için daha uygundur. Peki, şirket kurulumunun ardından doldurulması gereken sözleşme, hazırlandıktan sonra nereye gönderilir?
9 - Trendyol Partner Sözleşmesi Nereye Gönderilir?
Aşağıda, sözleşme hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar ve gönderilecek adrese yer verilmiştir;
Trendyol Partner Sözleşmesi Gönderme | |
Gönderen Bilgisi | Alıcı Bilgisi |
‘’Kimden’’ alanına şirketinizin ticari unvanını girmelisiniz. | Alıcı kodunu 804173504 vererek Hobim firmasına gönderebilirsiniz. |
Bu noktada dikkat edilmesi gereken temel hususlardan bir tanesi de, sözleşmenin Trendyol ödemeli olarak sadece PTT kargo ile gönderilmesidir.
Sıkça Sorulan Sorular
Konuyla alâkalı sıkça sorulan sorular ve soruların cevapları açıklanacak olursa;
1 - Partner Sistemi İle Sadece Kendi Ürünlerimi mi Satabilirim?
Ortaklık sistemi kapsamında kişiler kendi ürünlerini platform içerisinde satabilmektedir. Aynı zamanda kendi ürünleriniz olmasa bile toptancıları kullanarak da satabilirsiniz. Fakat bu fırsatı kullanmak istiyorsanız, üye olmadan mağaza açmanız ve satış yapmanız imkansızdır.
2 - Trendyol Pazaryeri Nedir?
Pazaryeri, satıcıları ve müşterileri sanal ortamda bir araya getiren ve satın alma işlemlerinin gerçekleşmesini sağlayan bir platformdur. Pazaryerleri, günlük milyonlarca müşteri ziyareti ve tıklamasıyla büyük bir sanal alışveriş talebine ev sahipliği yapar.
3 - Trendyol Satıcı Paneli Nedir?
Trendyol satıcı paneli; tüm siparişlerinizi tek bir elden yönetebileceğiniz, satışlarla ilgili raporları analiz edebileceğiniz ve performansınızı artırabileceğiniz bir yönetim panelidir. Satıcı paneli ile Trendyol'daki tüm sürecinizi tek bir çatı altında yönetebilirsiniz.
4 - Trendyol Satıcı Destek Hattı 0850 Nedir?
Trendyol ile tekrar çalışmak isterseniz; satıcı panelindeki canlı destek üzerinden ya da 0850 258 58 00 numaralı Trendyol partner iletişim numarası üzerinden Trendyol ile iletişime geçebilirsiniz.
5 -Trendyol Pazaryeri Nerede?
Trendyol ana sayfaya girince sağ üst alanda yer alan satış yap seçeneğiyle ulaşabilirsiniz.
6 -Trendyol Satıcı Destek Hattı Nedir?
Trendyol satıcı destek hattı 0850 258 5 800 numaralı satıcı sorunlarını çözmeye yarayan hattır.
7 -Partner Trendyol Com Ne Demek?
Trendyol üzerinden satış yapmak isteyenlerin üye olduğu paneldir.
İlginizi Çekebilir: Farmasi Üye Ol Hediye Kazan! Farmasi Üye Ol Hoş geldin Hediyelerini Kazan!